Wokmad


Jeg er rigtig glad for min julegave fra min kæreste. Vi har efterhånden fået den brugt mange gange og det er nemt at lave en lækker wokret :-)

I forgårs lavede vi en improviseret wokret med kylling, som bestod af følgede:

2 stk. kyllingebryst i strimler
1 pose wok sauce "Phad Thai" fra Santa Maria
1 æg
Sugar snaps
Rødløg
Gulerod skåret i stave
Rød peberfrugt
Broccoli
Olie til stegning

Kyllingestrimlerne steges i olien.

Saucen tilsættes.
Grøntsagerne tilsættes.
Ægget tilsættes under omrøring.
Det hele varmes godt op.

Serveres med nudler, velbekomme :-)

Skøn wokret med kylling

Favoritkagen - nu som cupcake :-)


I går blev der igen bagt gulerodskage, som er blevet min kærestes favoritkage :-)

Vi kom lidt sent i gang, så jeg valgte at lave den som cupcakes, så vi ikke skulle vente alt for længe med at spise den ;-)

Opskriften er den samme som her, men de fik kun 30 minutter i ovnen. Der blev 20 skønne cupcakes.... uhm..... :-)

Skønne cupcakes med cream cheese frosting

Nu vil jeg slænge mig på sofaen, se en film sammen med min kæreste og nyde en af disse lækre cupcakes og en kop Chai te :-)

Favoritkagen


For et stykke tid siden spurgte min kæreste mig om jeg ikke kunne bage den lækre gulerodskage, som jeg bagte for lang tid siden. Da jeg ikke havde helt nok gulerødder, måtte jeg nøjes med at lave 2/3 portion. Men det viste sig stadig at blive en fin kage og der var rigeligt til os to i et par dage ;-)

Min kæreste er vild med denne kage og jeg har faktisk bagt den 2 gange for nyligt, fordi han har bedt mig om det. Inden han kom til Danmark var han ellers ikke vild med søde sager, men det er der blevet lavet lidt om på ;-)

Første gang jeg bagte den, nåede jeg ikke at få taget et ordentligt billede af kagen, mens det var lyst, så det har jeg rådet bod på nu:

Himmelsk gulerodskage

For at lave kagen, skal du bruge følgende:  

Gulerodskage

2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1 lille tsk kanel
1 lille tsk stødt nellike
1 knivspids salt
35 g valnødder, hakkede
1 dl rosiner

Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 60-70 minutter ved 180 graders varmluft.

Flødeostecreme

200 g flødeost
2 spsk vand
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk citronsaft

Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage.

Nytårsaften 2011


Jeg har længe villet vise jer lidt billeder af menuen for nytårsaften, men tiden er hele tiden løbet fra mig.

Men nu skal det være :-)

Til forret havde jeg besluttet mig for at prøve at lave tunmousse med rejer og flûte. Jeg brugte Line's opskrift og den var bare super lækker. Jeg havde dog ikke fået nærlæst opskriften og lavede den ved middagstid, så den kom ikke til at stå natten over, men det betød heldigvis ingenting.

Jeg var så heldig, at der var lidt tilbage, som jeg kunne nyde dagen efter. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne tunmousse :-)

Opskriften på Line's blog er til 18-20 personer, så jeg måtte lige igang med lommeregneren for at justere mængden af de forskellige ingredienser. Her er hvad jeg brugte:

Tunmousse (4 personer)

1 dåse tun i olie
lidt hvidløg, knust (1 mini fed)
35 g mayonnaise
30 g creme fraiche 18%
saft af 1/4 citron
salt og peber
2 ½ blade husblas
0,8 dl piskefløde
lidt olie til at smøre formen med
Hæld det meste af olien fra tunen og mos tunen sammen med creme fraiche, mayonnaise og hvidløg.

Smag til med salt og peber.
Udblød husblassen
Varm citronsaften og smelt den vredne husblas heri.
Rør husblas/citronsaft ud i tunblandingen.
Pisk fløden til skum og vend det i tunblandingen.
Smør en form med olie og fordel tunmoussen heri.
Stil moussen koldt nogle timer.
Vend tunmoussen ud på et fad og pynt med rejer, tomater, agurk og citronskiver

Tunmousse med rejer

Min kæreste fik lov til at bestemme, hvad vi skulle have til hovedret og da min søn havde fortalt ham om de lækre spareribs han havde fået (400 g !), da han fejrede Lille Juleaften, faldt valget på spareribs :-) 

Vi fik krydrede kartofler, salat, løgringe og flûte til. Her valgte jeg den nemme løsning med spareribs fra Jensens Bøfhus med færdiglavet marinade og mexikansk krydrede kartofler lige til at putte i ovnen. Salaten og løgringene var dog hjemmelavet ;-)

Spareribs med krydrede kartofler, salat, løgringe og flûtes

Til dessert havde jeg lavet Baked Alaska bestående af browniebund med et tykt lag vanille is og et tykt lag is med skovbær. Derefter blev det hele dækket af et lag marengs og fik nogle minutter i ovnen ved 200 grader. Desværre tror jeg ikke at marengsen var blev tyk nok for den gled stille og roligt ned af isen allerede før den kom i ovnen :-(

Så jeg har ikke noget billede af den. Selvom det ikke blev den helt store success med marengsen, så smagte den rigtig, rigtig godt og det så flot ud med de forskellige lag af kage og is. Så jeg tror jeg skal prøve at lave en igen og se om jeg ikke kan få det til at lykkes med marengsen også.

Til midnat havde jeg besluttet mig for at prøve at lave min egen kransekage. Desværre blev nogle af ringene lidt for mørke og hullet i posen til glasuren blev klippet lidt for stort.... Men den smagte rigtig godt ;-)

Dejen var heller ikke helt så nem at arbejde med, da den var noget klistret. Har efterfølgende set, at mange sætter dejen på køl nogle timer før de former ringene, så det må jeg huske på til næste gang.

Men sådan kom min første kransekage til at se ud:

Kransekage

Julegaver 2011


Synes lige jeg vil vise jer mine dejlige julegaver :-) Jeg har desværre ikke nået at tage billeder af dem inden det blev mørkt, da det jo efterhånden allerede er mørkt kl. 16.30.... Hvor jeg dog glæder mig til det bliver lysere igen.... Der er ikke så mange, da vi ikke giver julegaver de voksne imellem. Kun til mine forældre og selvfølgelig til min kæreste :-)

EVA TRIO Multi 32 cm wok (fra min kæreste)



Rosendahl Grand Cru salt & peber sæt (fra mine forældre)



2 x Rosendahl Grand Cru 0,75 L opbevaringsglas (fra mine forældre)



Slikskål "to hjerter i takt" fra Etly Klarborg (fra mine forældre)



Glædelig "baghjul" og rigtig godt nytår


Så er det blevet tid til lidt nyt herfra :-)

Det har været lidt hektisk det sidste stykke tid med forberedelser til julen, julefrokost og nytår, men det kender I jo alt til, er jeg sikker på.... ;-) Selvom det til tider har været stressende, så har jeg også nydt både julen og nytårsaften. Det var dog noget anderledes end normalt, da det var den første jul og nytårsaften efter min "skilsmisse" og samtidig den første jul og nytårsaften i Danmark for min kæreste.

Vi holdt jul hos mine forældre sammen med mine børn, mine 2 brødre og min lille nevø. Middagen stod på flæskesteg, and, brune og hvide kartofler, rødkål, ovnbagte rodfrugter og brun sovs m.m. Derefter var der selvfølgelig min mors hjemmelavede ris a la mande og traditionen tro var det igen min ældste bror, der fik mandlen....

Senere mens vi spillede pakkespil, fik vi julekonfekt som jeg havde lavet. Det blev til hjemmelavede Bounties, flødekarameller, Mozartkugler, hvide chokoladestykker med ristede mandler og skovbærmarcipan, marcipankugler med kirsebær i rom overtrukket med hvid chokolade og marcipanroulade med nougat overtrukket med hvid chokolade.

Julekonfekt 2011


Det var en rigtig god og hyggelig aften med rigtig gode gaver. Begge mine børn og min kæreste gav også udtryk for at det havde været en rigtig god og hyggelig juleaften, da vi var på vej hjem igen, så det var rigtig dejligt.


Jeg håber, at I alle også har haft en fantastisk jul samt nogle skønne juledage og at I er kommet godt og sikkert ind i det nye år !
 

Hos Annette Copyright © 2011
Girl illustration used and modified with permission from Dapino Colada

Kitchen icons found at All Free Download