Nytårsaften 2011


Jeg har længe villet vise jer lidt billeder af menuen for nytårsaften, men tiden er hele tiden løbet fra mig.

Men nu skal det være :-)

Til forret havde jeg besluttet mig for at prøve at lave tunmousse med rejer og flûte. Jeg brugte Line's opskrift og den var bare super lækker. Jeg havde dog ikke fået nærlæst opskriften og lavede den ved middagstid, så den kom ikke til at stå natten over, men det betød heldigvis ingenting.

Jeg var så heldig, at der var lidt tilbage, som jeg kunne nyde dagen efter. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne tunmousse :-)

Opskriften på Line's blog er til 18-20 personer, så jeg måtte lige igang med lommeregneren for at justere mængden af de forskellige ingredienser. Her er hvad jeg brugte:

Tunmousse (4 personer)

1 dåse tun i olie
lidt hvidløg, knust (1 mini fed)
35 g mayonnaise
30 g creme fraiche 18%
saft af 1/4 citron
salt og peber
2 ½ blade husblas
0,8 dl piskefløde
lidt olie til at smøre formen med
Hæld det meste af olien fra tunen og mos tunen sammen med creme fraiche, mayonnaise og hvidløg.

Smag til med salt og peber.
Udblød husblassen
Varm citronsaften og smelt den vredne husblas heri.
Rør husblas/citronsaft ud i tunblandingen.
Pisk fløden til skum og vend det i tunblandingen.
Smør en form med olie og fordel tunmoussen heri.
Stil moussen koldt nogle timer.
Vend tunmoussen ud på et fad og pynt med rejer, tomater, agurk og citronskiver

Tunmousse med rejer

Min kæreste fik lov til at bestemme, hvad vi skulle have til hovedret og da min søn havde fortalt ham om de lækre spareribs han havde fået (400 g !), da han fejrede Lille Juleaften, faldt valget på spareribs :-) 

Vi fik krydrede kartofler, salat, løgringe og flûte til. Her valgte jeg den nemme løsning med spareribs fra Jensens Bøfhus med færdiglavet marinade og mexikansk krydrede kartofler lige til at putte i ovnen. Salaten og løgringene var dog hjemmelavet ;-)

Spareribs med krydrede kartofler, salat, løgringe og flûtes

Til dessert havde jeg lavet Baked Alaska bestående af browniebund med et tykt lag vanille is og et tykt lag is med skovbær. Derefter blev det hele dækket af et lag marengs og fik nogle minutter i ovnen ved 200 grader. Desværre tror jeg ikke at marengsen var blev tyk nok for den gled stille og roligt ned af isen allerede før den kom i ovnen :-(

Så jeg har ikke noget billede af den. Selvom det ikke blev den helt store success med marengsen, så smagte den rigtig, rigtig godt og det så flot ud med de forskellige lag af kage og is. Så jeg tror jeg skal prøve at lave en igen og se om jeg ikke kan få det til at lykkes med marengsen også.

Til midnat havde jeg besluttet mig for at prøve at lave min egen kransekage. Desværre blev nogle af ringene lidt for mørke og hullet i posen til glasuren blev klippet lidt for stort.... Men den smagte rigtig godt ;-)

Dejen var heller ikke helt så nem at arbejde med, da den var noget klistret. Har efterfølgende set, at mange sætter dejen på køl nogle timer før de former ringene, så det må jeg huske på til næste gang.

Men sådan kom min første kransekage til at se ud:

Kransekage

1 kommentarer:

Unknown sagde ...

den er himmelsk !!!!

Tilføj en kommentar

 

Hos Annette Copyright © 2011
Girl illustration used and modified with permission from Dapino Colada

Kitchen icons found at All Free Download