Lækker marcipanæble/pærekage


I går aftes fik jeg sådan lyst til kage og da vi havde nogle halvkedelige pærer og æbler, der trængte til at blive brugt og desuden stadig havde en rulle marcipan liggende i skabet, faldt valget på denne nemme marcipanæblekage. Jeg brugte dog halvt æbler og halvt pærer, da det passede til det jeg havde liggende. Desværre havde vi hverken creme fraiche eller vanilieis, men den var nu rigtig lækker alligevel. I formiddags var jeg ude at handle lidt og fik også købt noget creme fraiche, så jeg kunne nyde et stykke kage med creme fraiche :-)

Marcipanæblekage

600 g æbler (gerne Cox Orange eller Ingrid Marie)
100 g smør
100 g sukker
100 g groftrevet marcipan
2 æg
150 g mel
2 tsk bagepulver
Saft af 1 appelsin
3 spsk hasselnøddeflager

1. Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær dem i både.
2. Rør smør og sukker godt sammen.
3. Rør marcipan, æg og appelsinsaft i.
4. Vend mel og bagepulver i.
5. Vend æbleskiverne rundt i dejen og kom det hele i et smurt ovnfast fad.
6. Drys hasselnøddeflager over.
7. Bages ved 175 grader på miderste rille i 30-40 minutter.
8. Serveres lun evt. med creme fraiche eller lidt vanilieis.


Marcipanæble/pærekage


Marcipanæble/pærekage med creme fraiche



3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ej, hvor ser den lækker ud. Marcipan og pære er bare så godt sammen :-)

Mange hilsner
Birthe

Annette sagde ...

Tak, den smagte også utrolig godt :-) Ja, marcipan er virkelig godt sammen med både pære og æbler.

Laurines køkken sagde ...

Ja den ser lækker ud, den vil jeg snart afprøve. En rigtig sommerkage. mums
Hilsen Mette

Send en kommentar

 

Hos Annette Copyright © 2011
Girl illustration used and modified with permission from Dapino Colada

Kitchen icons found at All Free Download