Bolig- og livsstilsmesse


Forrige weekend var vi til bolig- og livsstilsmesse i Fredericia. Vi havde fået gratis billetter hos Kop & Kande og tog derud lørdag eftermiddag. Jeg havde en ide om, at hvis vi tog derud midt på eftermiddagen (et par timer før de lukkede), så ville der nok ikke være så mange mennesker.... Men den holdt desværre ikke....Der var utrolig mange mennesker, så det var svært at komme helt hen til de forskellige stande.

Vi fik dog alligevel hurtigt kigget det hele igennem. Der var ikke så meget spændende at se på. Der var mange stande med forskellige ting til renovering af huse (isolering m.m.) og det er jo ikke lige det mest interessante, når man bor i lejet lejlighed ;-)

Vi fik dog smagt lidt forskelligt og selvfølgelig fik vi også købt lidt med hjem :-)

Jeg fik bl.a. købt disse lækkerier fra Summerbird:

Summerbird lækkerier

Desuden bestilte jeg en frugt/grøntsagskasse hos Aarstiderne, som lige er blevet leveret i går aftes. Jeg har længe tænkt på at prøve en af deres kasser og da de så stod på messen og man kunne få en opskriftsbog med i prisen, fik jeg taget mig sammen til at prøve.

Her kan du se, hvordan kassen så ud:

Grøn frugtkasse fra Aarstiderne


Den indeholdt 2 pærer, 5 æbler, 11 bananer, 1 ananas, 1 agurk, 1 rød peberfrugt og 1 kg gulerødder.

Lion Head kødboller


I går blev der eksperimenteret med en ny ret til aftensmaden. Det er en kinesisk ret, som hører til det kinesiske nytår. Mine børn var lidt skeptiske, men prøvesmagte begge retten og de syntes faktisk at de smagte rigtig godt. Selv min søn, som normalt ikke kan lide kogte æg, spiste da et par stykker af dem ;-)

Lion Head kødboller


Lion Head kødboller


Har du selv lyst til at prøve disse, får du opskriften her:

Lion Head kødboller

8 æg
500 g hakket svinekød
2 fed hvidløg
2 tsk. kanel
30 g hvedemel (vi brugte kikærtemel, så de blev glutenfri)
Olie til stegning
6 spsk. sukker
8 spsk. fish sauce
2 stk. stjerneanis
1 lille stykke ingefær (ca. 4x4 cm)
800 ml kyllingebouillon (vi undlod dette, da vi ikke havde en glutenfri bouillon)
Sovsejævner (Maizena)

Kødboller

1. Kog 6 æg
2. Hak hvidløg
3. Bland fars, 2 æg,  hvidløg, 2 spsk. sukker, 4 spsk. fish sauce og hvedemel/kikærtemel
4. Del farsen i 6 lige store dele
5. Pil skallen af de kogte æg og put fars om æggene
6. Steg kødbollerne i olie på panden

Sovs

1. Skær ingefæren i små stykker
2. Kyllingebouillon, stjerneanis, ingefær, kanel, 4 spsk. sukker, 4 spsk. fish sauce blandes i en gryde
3. Jævn sovsen med sovsejævner (Maizena) og kom kødbollerne i og varm det op

Serveres med ris og evt. salat, velbekomme :-)

Kageudstyr


For efterhånden mange år siden prøvede jeg at lave en lagkage overtrukket med marcipan og med marcipansroser til min datters fødselsdag. Den blev ok, men desværre svedte marcipanen, hvilket gjorde at kagen ikke så så flot ud, som jeg havde ønsket mig.... Siden har jeg ikke rigtig prøvet det.

Gennem længere tid har jeg nu set og beundret de mange utrolig flotte kagekreationer i blogland og har fået mod på at prøve igen. Ville rigtig gerne kunne dekorere en flot kage til den næste fødselsdagsfest :-) Derfor har jeg investeret i lidt kagegrej, som jeg har købt hos dinkage

5 stk. kraftigt kagepap, 10 stk. engangs tylleposer, brun og lyserød fondant, sideskraber, lilla pastafarve, PME standard adapter, 2 PME crimper, PME tyller (writer 1.5, writer 2 og robe 42) samt en hjerteudstikker (gave).

Så nu skal jeg bare igang med at øve mig :-)

Rasmus Klump pandekager


Da jeg var ude at shoppe i Vejle for en måneds tid siden, var vi også forbi Bryggen.

Da det efterhånden var ved at være frokosttid og sulten var begyndt at melde sig, besluttede vi os for at spise nogle pandekager hos Rasmus Klump Familierestauranten. Det blev først til en pandekage med kylling, bacon og salat med karrydressing. Til dessert blev det til pandekage med softice og jordbærsyltetøj. Det smagte rigtig godt og var en rigtig god afslutning på en hyggelig shoppingdag :-)

Pandekage med kylling, bacon, salat og karrydressing

Pandekage med softice og jordbærsyltetøj

Blog award :-)


Blog award :-)


Da jeg checkede min e-mails i går, fandt jeg en rigtig sød besked fra Grydelappen ! Hun havde kommenteret på mit sidste indlæg, men ikke nok med det, så havde hun også give mig en blog award (vandrepokal). Sikke en super skøn overraskelse :-) Tusind tak for det !

Awarden er en lille ros til bloggeren og en måde at gøre hinanden opmærksom på andre interessante bloggere.

Med awarden følger det fine billede og 3 opgaver:

1. Linke til award giveren samt vise det fine billede
2. Give awarden videre til 5 andre bloggere med 100 eller færre læsere
3. Svare på 5 spørgsmål :)

Efter at have tænkt lidt over, hvilke bloggere jeg vil give awarden til, er jeg kommet frem til følgende 5, som jeg synes du skulle tage et kig på:

Saras Madunivers
Lidt om alt og meget om mad (Frk. Sveske)
Maria Rasch
Loui og bearnaisen
Grydeskeen

Og her kommer så svarene på de 5 spørgsmål:

1. Hvorfor begyndte du at blogge?
Jeg har i lang tid fulgt med i forskellige blogs og har fundet en masse inspiration på den måde. Jeg besluttede mig for at lave min egen blog for at samle mine opskrifter med billeder et sted og dele disse med andre. Desuden har jeg altid været fascineret af alt med computere og vil gerne lære mere om at lave min egen hjemmeside inkl. layout og grafik. Bloggen giver mig mulighed for at kombinere disse ting og giver mig desuden mulighed for at få kontakt med andre med samme interesser.

2. Hvilke blogs følger du?
Jeg følger med i mange forskellige blogs, primært madblogs og kreative blogs. 

3. Favoritfarve(r)?
Jeg kan lide mange forskellige farver, men i øjeblikket er jeg mest vild med grøn (støvet grøn) og bordeaux.
 
4. Favoritfilm?
Kan ikke lige komme på én bestemt film. Jeg synes, at der er så mange gode. Jeg kan lide mange forskellige slags film, men jeg er ikke til sci-fi og western film.

5. Hvilke lande drømmer du om, at besøge og hvorfor?
Jeg vil rigtig gerne til Asien igen og helst Vietnam. Jeg har for mange år siden været på Bali og det var en stor oplevelse. Min kæreste er fra Vietnam og jeg vil rigtig gerne opleve hans hjemland.

En "cupcake"


Trænger sådan til lidt lækkert til filmen i aften, men orker ikke rigtig at lave det helt store....

Så var det jo, at jeg kom til at tænke på denne utrolig simple og lette måde at lave sin egen "cupcake" ;-)

Jeg kan ikke huske, hvor jeg fandt opskriften, men den er virkelig nem og så er der næsten ikke noget at gøre rent bagefter, da kagen bliver lavet direkte i en kop :-)

"Cupcake"

1 æg
1 spsk. brun farin
1½ spsk. hvedemel
1½ spsk. peanutbutter (kan evt. erstattes af 1 spsk. olie og lidt vanillesukker)
1 tsk. vanilleessens
1 nip salt
4 finthakkede mandler
1½ spsk. knust/hakket chokolade (evt. 5 skiver mørk pålægschokolade)

Det hele røres godt sammen i et krus eller lignende. 
Kagen bages i mikroovnen ca. 45 sek. - 1½ minut. Det kommer lidt an på ens mikroovn og dens indstillinger, så hold øje med den undervejs. Den er færdig når dejen hæver sig op over kanten af koppen og er fast i toppen, men stadig blød og svampet.

Serveres gerne med lidt vanillekvark eller lignende :-)


"cupcaken"

"cupcaken" med vanilje kvark
 

Hos Annette Copyright © 2011
Girl illustration used and modified with permission from Dapino Colada

Kitchen icons found at All Free Download