I går blev der eksperimenteret med en ny ret til aftensmaden. Det er en kinesisk ret, som hører til det kinesiske nytår. Mine børn var lidt skeptiske, men prøvesmagte begge retten og de syntes faktisk at de smagte rigtig godt. Selv min søn, som normalt ikke kan lide kogte æg, spiste da et par stykker af dem ;-)
Lion Head kødboller |
Lion Head kødboller |
Har du selv lyst til at prøve disse, får du opskriften her:
Lion Head kødboller
8 æg
500 g hakket svinekød
2 fed hvidløg
2 tsk. kanel
30 g hvedemel (vi brugte kikærtemel, så de blev glutenfri)
Olie til stegning
6 spsk. sukker
8 spsk. fish sauce
2 stk. stjerneanis
1 lille stykke ingefær (ca. 4x4 cm)
800 ml kyllingebouillon (vi undlod dette, da vi ikke havde en glutenfri bouillon)
Sovsejævner (Maizena)
Kødboller
1. Kog 6 æg
2. Hak hvidløg
3. Bland fars, 2 æg, hvidløg, 2 spsk. sukker, 4 spsk. fish sauce og hvedemel/kikærtemel
4. Del farsen i 6 lige store dele
5. Pil skallen af de kogte æg og put fars om æggene
6. Steg kødbollerne i olie på panden
Sovs
1. Skær ingefæren i små stykker
2. Kyllingebouillon, stjerneanis, ingefær, kanel, 4 spsk. sukker, 4 spsk. fish sauce blandes i en gryde
3. Jævn sovsen med sovsejævner (Maizena) og kom kødbollerne i og varm det op
Serveres med ris og evt. salat, velbekomme :-)
4 kommentarer:
Det ser lækkert ud. Den opskrift må jeg hellere gemme (:
- Kit
Ej, hvor ser det lækkert ud. Den må gemmes :-)
Mange hilsner
Birthe
Spændende opskrift! Tak for inspiration:-)
Tusind tak for jeres kommentarer ! Dejligt at høre, at I synes om opskriften :-)
Send en kommentar