Jordbærkage med chokoladeganache


Forleden bagte jeg disse lækre marcipankager med jordbær og chokoladeganache:

Jordbærkage med chokoladeganache

Jordbærkage med chokoladeganache

Marcipan i kager er altid et hit og disse var ingen undtagelse. Derudover elsker jeg jordbær og så er jeg flere gange stødt på ordet "chokoladeganache" uden at vide, hvad det helt nøjagtigt var. Det ved jeg nu og det er heller ikke så ringe endda ;-)

Hvis du har lyst til at prøve at bage disse, får du her opskriften:

Jordbærkager

150 g hvedemel
100 g marcipan
75 g sukker
150 g smør
1 æg

250 g friske jordbær (jeg brugte dog frosne)
½ dl sukker

100 g smør
100 g sukker
125 g marcipan
2 æg
50 g hvedemel

Chokoladeganache

75 g mørk chokolade
75 g lys chokolade
1 dl piskefløde

Riv marcipanen ned i melet og bland med sukker.
Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg.
Del dejen i 12 lige store kugler og tryk dejen ud i små smurte linseforme eller muffinforme.
Sæt dem på køl, mens fyldet gøres klar.

Skær jordbærrene i små tern og bland med sukker.
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet.
Pisk æggene i et ad gangen og rør dernæst melet i.
Fordel jordbærrene i formene og fyld op med marcipanmasse.

Bag kagerne ved 200 grader nederst i ovnen i ca. 20 minutter.

Hak de to slags chokolade.
Bring fløden i kog og hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er helt smeltet.
Overtræk de let afkølede kager med chokolade og sæt dem på køl til chokoladeganachen er stivnet.

Tip: Kagerne kan opbevares på køl i en dåse i op til 1 uge.

Fortsat rigtig god 2. søndag i advent :-)

2 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Mums, de ser vel nok lækre ud :-)

Mange hilsner
Birthe

Annette sagde ...

Hej Birthe,

Mange tak for din kommentar :-)

Jeg kan også kun anbefale dig at prøve dem, for de smager skønt :-)

Send en kommentar

 

Hos Annette Copyright © 2011
Girl illustration used and modified with permission from Dapino Colada

Kitchen icons found at All Free Download