Forleden bagte jeg disse lækre marcipankager med jordbær og chokoladeganache:
Jordbærkage med chokoladeganache |
Jordbærkage med chokoladeganache |
Marcipan i kager er altid et hit og disse var ingen undtagelse. Derudover elsker jeg jordbær og så er jeg flere gange stødt på ordet "chokoladeganache" uden at vide, hvad det helt nøjagtigt var. Det ved jeg nu og det er heller ikke så ringe endda ;-)
Hvis du har lyst til at prøve at bage disse, får du her opskriften:
Jordbærkager
150 g hvedemel
100 g marcipan
75 g sukker
150 g smør
1 æg
250 g friske jordbær (jeg brugte dog frosne)
½ dl sukker
100 g smør
100 g sukker
125 g marcipan
2 æg
50 g hvedemel
Chokoladeganache
75 g mørk chokolade
75 g lys chokolade
1 dl piskefløde
Riv marcipanen ned i melet og bland med sukker.
Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg.
Del dejen i 12 lige store kugler og tryk dejen ud i små smurte linseforme eller muffinforme.
Sæt dem på køl, mens fyldet gøres klar.
Skær jordbærrene i små tern og bland med sukker.
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet.
Pisk æggene i et ad gangen og rør dernæst melet i.
Fordel jordbærrene i formene og fyld op med marcipanmasse.
Bag kagerne ved 200 grader nederst i ovnen i ca. 20 minutter.
Hak de to slags chokolade.
Bring fløden i kog og hæld den varme fløde over chokoladen og rør til den er helt smeltet.
Overtræk de let afkølede kager med chokolade og sæt dem på køl til chokoladeganachen er stivnet.
Tip: Kagerne kan opbevares på køl i en dåse i op til 1 uge.
Fortsat rigtig god 2. søndag i advent :-)
2 kommentarer:
Mums, de ser vel nok lækre ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Hej Birthe,
Mange tak for din kommentar :-)
Jeg kan også kun anbefale dig at prøve dem, for de smager skønt :-)
Send en kommentar